Tuesday, June 03, 2008

KEPUTUSAN PERMOHONAN BEKAS AHLI PKR MASUK UMNO DIKETAHUI TIGA MINGGU LAGI

03/06/2008 3:11pm


PUTRAJAYA 3 Jun – Keputusan untuk menerima semula kemasukan bekas ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) ke dalam UMNO akan diketahui dalam tempoh dua atau tiga minggu lagi, kata Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri Muhammad Muhd. Taib.

Menurutnya, perkara itu akan dimuktamadkan oleh Majlis Tertinggi (MT) UMNO yang akan mesyuarat dalam waktu terdekat.

“Kita akan membincangkan perkara ini dalam mesyuarat MT tidak lama lagi, mungkin dalam dua atau tiga minggu lagi baru keputusan itu diketahui,'' katanya kepada pemberita selepas menghadiri perhimpunan bulanan kementeriannya di sini hari ini. - Utusan
========================================================

MUSTIKACITRA: SAMA-SAMALAH KITA TUNGGU DAN LIHAT

MECD TETAPKAN SASARAN LAHIRKAN 150.000 USAHAWAN DALAM RMK-9

03/06/2008 4:50pm


S.Anand Kumar

KUALA LUMPUR 3 Jun - Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (MECD) menetapkan sasaran untuk melahirkan 150,000 usahawan baru dalam Rancangan Malaysia Kesembilan (RMK-9).

Timbalan Menterinya, Datuk Saiffuddin Abdullah berkata, dalam mencapai sasaran itu, kementeriannya telah melaksanakan beberapa program termasuk Program Usahasama Tulen.

Menurut beliau, sepanjang tempoh program itu dijalankan sejak tahun 1995, sebanyak 56 syarikat usahasama telah wujudkan.

``Syarikat usahasama ini terdiri dari pelbagai sektor di mana sebanyak 62 peratus terlibat dalam bidang pembuatan, pembinaan dan pemajuan hartanah (19 peratus), perkhidmatan (11 peratus) dan lain-lain bidang (11 peratus),'' katanya.

Saiffuddin berkata demikian ketika menjawab soalan Senator Datuk Wong Siong Hwee pada sidang Dewan Negara hari ini. -Utusan


+++++++++++++++++++++++++++++++++++

MUSTIKACITRA: TAHNIAH