Wednesday, July 15, 2009

PAS MENANG TIPIS: BUKTI KEYAKINAN RAKYAT TERHADAP PAS MAKIN PUDAR

Calon PAS, Mohd Fauzi, 50 memperoleh 5,348 undi berbanding Tuan Aziz yang mendapat 5,283 undi. Dengan hanya perbezaan 65 undi, PAS tidak boleh tersenyum lebar dan duduk diam. Ini kerana perbezaan undi yang amat sedikit ini membuktikan bahawa rakyat semakin terhakis keyakinan mereka terhadap kepimpinan dan kebolehan PAS menerajui negeri itu dan juga pentadbiran kerajaan Negeri Kelantan.

Berbanding pada pilihanraya 2008, calon PAS memperoleh undi sebanyak 5,746 undi manakala calon BN memperoleh 4,394 undi. Ini membuktikan pengundi yang mengundi BN meningkat sebanyak 889 orang pada pilihan raya kali ini.

Perbezaan undi yang amat rendah (65 undi) jelas membuktikan bahawa PAS dan gagasan Pakatan Rakyat sudah semakin hilang taringnya. Walaupun BN tidak berjaya menawan Manek Urai, tetapi nampaknya, pengundi-pengundi di Manek Urai sudah mampu membuka mata dan keluar dari kepompong pemerintahan PAS yang 'kuno', dan Mustika percaya, sedikit demi sedikit, rakyat di Kelantan akan dapat menerima BN semula..........cuma BN kena lah berusaha lebih lagi untuk meyakinkan rakyat bahawa pemerintahan BN adalah pemerintahan yang terbaik.