Sunday, August 17, 2008

ANWAR DAN AZIZAH LUPA DARATAN

OLEH: ANTI PKR

Itu antara intipati ceramah Ezam Md. Noor di Kg. Tanah Liat pada 16 Ogos 2008 di hadapan lebih 300 orang pengundi parlimen P44 Permatang Pauh. Ezam membangkitkan perkara tersebut berdasarkan satu peristiwa pada tahun 2004, ketika Anwar masih di dalam penjara. Ketika itu BN baru memperolehi kemenangan besar dalam Pilihanraya Umum 2004, dan Wan Azizah dalam kedudukan yang agak sukar.

Atas dasar simpati dan ingin membantu, Ezam telah mengambil inisiatif mempertemukan Wan Azizah dengan Perdana Menteri, Dato’ Seri Abdullah Ahmad Badawi. Dalam pertemuan tersebut, Wan Azizah telah mengemukakan 3 PERMOHONAN kepada Pak Lah. Permintaan tersebut adalah seperti berikut :

PERMOHONAN 1
WAN AZIZAH MEMOHON KEPADA PM AGAR ANWAR DIBEBASKAN TERUS DAN DIBERIKAN RAWATAN DI HOSPITAL, MEMANDANGKAN KEADAAN KESIHATAN ANWAR KETIKA ITU.

REAKSI PM
PAK LAH TERUS MENGHUBUNGI PIHAK PENJARA PADA MALAM ITU JUGA DAN MENGARAHKAN ANWAR DIBAWA KE HOSPITAL UNTUK MENERIMA RAWATAN. JARANG SEKALI ADA BANDUAN YANG DIBAWA KELUAR DARI PENJARA PADA WAKTU MALAM, TETAPI BERBEZA DENGAN ANWAR YANG DIBERI LAYANAN ISTIMEWA OLEH PAK LAH SELAKU PERDANA MENTERI.

PERMOHONAN 2
WAN AZIZAH MEMOHON AGAR PAK LAH MEMBERI KEBENARAN KEPADA ANWAR UNTUK MENDAPATKAN RAWATAN KE LUAR NEGARA.

REAKSI PM
PAK LAH TIDAK DAPAT MEMBERI JAMINAN KEPADA WAN AZIZAH, DAN BELIAU PERLU BERBINCANG DENGAN BEBERAPA PIHAK DAHULU SEBELUM BOLEH MEMBERIKAN KEBENARAN UNTUK ANWAR MENDAPATKAN RAWATAN KELUAR NEGARA.

PERMOHONAN 3
WAN AZIZAH MENYAMPAIKAN SALAM ANWAR, DAN ANWAR MEMINTA AGAR PAK LAH TIDAK MENGGANGGU PROSES MAHKAMAH YANG SEDANG MENDENGAR RAYUANNYA.

REAKSI PM
PAK LAH MENJAWAB KEPADA WAN AZIZAH, “PERCAYALAH PADA SAYA, SAYA KENAL ANWAR SEJAK DIA KECIL LAGI, SAYA KENAL IBUBAPA DAN KELUARGANYA, SAYA SEORANG ISLAM DAN SAYA TIDAK AKAN MENGANIAYA SEORANG ISLAM YANG LAIN”.BUKTINYA, DALAM PENGHAKIMAN TERSEBUT ANWAR TELAH DIBEBASKAN OLEH PIHAK MAHKAMAH DAN TERBUKTI TIADA LANGSUNG CAMPURTANGAN PAK LAH DALAM PERKARA INI.

KESIMPULAN

Biar apapun istilah yang dilabelkan kepada Pak Lah, jelas membuktikan bahawa Pak Lah mempunyai akhlak dan keperibadian yang sangat tinggi pekertinya. Namun kita hairan, bagaimana pula akhlak dan keperibadian bagi insan bernama Anwar dan Wan Azizah, yang seolah-olah lupa ehsan yang pernah mereka pohon pada Pak Lah di tahun 2004, satu tempoh yang tidak lama dan masih baru.

Tergamak benar mereka, MENABUR ONAR DAN FITNAH kepada Pak Lah sebagai perancang kepada konspirasi ini. Jika di teliti secara mendalam, kalau memang Pak Lah berniat untuk melakukan konspirasi terhadap Anwar, Pak Lah tidak perlu menunggu sehingga pada hari ini, tetapi beliau boleh melakukannya pada tahun 2004 lagi. Namun yang pasti, Pak Lah bukanlah manusia seperti Anwar Ibrahim dan Wan Azizah, yang menggigitnya semula selepas dilepaskan. Moga Allah SWT berkati perjalanan kehidupan Dato’ Seri Abdullah Haji Ahmad Badawi dan pemerintahannya sebagai Perdana Menteri Malaysia serta kita berdoa, moga Allah SWT tunjukkan kepada kita, siapa yang berada di jalan yang benar dan siapa di jalan yang salah,
Insyaallah.

Wassalam.

PEMIMPIN UTAMA PAS BERBEZA PENDAPAT


7 DALIL KENAPA ANDA PERLU UNDI PKR

sumber: pewarismelayu

ANWAR IS THE ONE?

oleh: anak malaysia
(Gaya orang gila kuasa)

Masa makan Anak Malaysia sedikit terganggu hari ini. Duduk semeja, 3 Samy dan seorang Ah Chong.
Ah Chong tu cakap Anwar hanya seorang yang boleh memimpin Malaysia. Really?
Dia cakap lagi tiada orang lain yang dapat menandingi Anwar. Really?
Dia cakap lagi Saiful dibayar RM100 Juta untuk bersumpah. Really? Harga neraka dan pintu taubat tertutup sama dengan RM100 Juta?
Dia cakap lagi bagi peluang sama itu Anwar selama sepenggal. Jikalau dia tidak dapat memerintah kita jangan pangkah dia lagi pada penggal selanjutnya. Really?
Aku takut 'terpenggal' kepala satu Malaysia nanti dibuatnya
Mustikaindah: Anwar dalam misi untuk memenggal kepala rakyat Malaysia. Yang terbaru penduduk di Permatang Pauh yang menyokong ANWAR IBRAHIM

ANWAR ENGGAN BERSUMPAH

Anwar dalam kenyataan yang dikeluarkan dalam Berita Harian Online berkata bahawa beliau tidak akan bersumpah kerana bimbang ia dimanipulasikan oleh pihak tertentu. Dakwaan beliau bahawa sumpah yang dibuat oleh bekas pembantu peribadinya adalah bertujuan untuk menafikan peluang nya bertanding di Permatang Pauh.

Sungguh pandai Anwar bermain dengan kata-kata. Bagi golongan yang boleh berfikir dengan waras, tentu mereka dapat membezakan yang mana baik yang mana buruk. Anwar sebenarnya takut dengan bayang-bayang sendiri. Nasihat Mustika kepada penyokong-penyokong Anwar, SEDAR lah dengan sikap pura-pura Anwar, jangan terlalu taksub dengan Anwar sehingga tidak dapat membezakan yang mana intan yang mana kaca.Kepada Anwar, berhentilah berlakon. Jangan nanti yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran.