Saturday, April 24, 2010

PAKATAN RAKYAT INGKARI TITAH SULTAN
Pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat memang kurang ajar dan biadap apabila mengingkari titah Sultan yang tidak mahu Masjid dicemari dengan ceramah-ceramah politik murahan.

Sikap biadap ini mengingatkan Mustika pada peristiwa di mana penyokong-penyokong Pakatan Rakyat cuba menghalang laluan DYTM Raja Muda Perak ketika dalam perjalanan untuk merasmikan sidang DUN setelah BN berkuasa kembali di Perak.

Budaya kurang ajar dan biadap ini sudah menjadi darah daging Pakatan Rakyat.

MANIFESTO ZAID IBRAHIM
KAMALANATHAN vs ZAID IBRAHIM


KAMALANATHAN
STATUS: BERSIH , BIJAK, JUJUR,
DALAM KEPALA OTAK: BERBAKTI UNTUK RAKYAT

vs

ZAID IBRAHIM
STATUS: BIJAK MENIPU, KAKI PUTAR ALAM, TIDAK JUJUR
DALAM KEPALA OTAK: KILANG ARAK

KELUAR, LOMPAT DAN INSAF..........

HAHAHAHAHAHAHAHA.....HANYA YANG EGO DAN TIDAK MAHU MENERIMA KENYATAAN BAHAWA PAKATAN RAKYAT PARTI YANG TIDAK RELEVAN DAN BANYAK MENYIMPANG JAUH DARI TUJUAN ASALNYA SAHAJA YANG MASIH BERADA DALAM PARTI ITU

PEMIMPIN PAKATAN RAKYAT PENIPU

Tindakan Pakatan Rakyat menabur fitnah di saat-saat akhir tempoh berkempen telah pun dijangka oleh Barisan Nasional. Ini kerana, Pakatan Rakyat terdesak kerana tiada isu untuk menghentam calon Barisan Nasional yang dianggap bersih. Tujuan Pakatan Rakyat menabur fitnah agar pengundi-pengundi di Hulu Selangor menyimpan perasaan buruk dan ragu-ragu terhadap Barisan Nasional. Tindakan pakatan rakyat dilihat keterlaluan dan tidak wajar. Mereka terdesak dan tersepit dalam permainan yang mereka atur sendiri.

Namun, Timbalan Perdana Menteri sendiri mengakui, maklum balas yang diterima ekoran siri penjelajahan penjelasan isu di seluruh kawasan Hulu Selangor telah berjaya memberi kefahaman dan kesedaran terhadap isu-isu yang dibangkitkan oleh Pakatan Rakyat yang terdesak.

Mustika percaya, pengundi-pengundi di Hulu Selangor bijak menilai dan tidak mudah menerima sebarang maklumat yang berunsur fitnah dan bukannya fakta. Jangan mudah percaya dengan helah Pakatan Rakyat yang lidah bercabang. Hari ini cakap lain, esok cakap lain.............

MAMPUKAH PAKATAN RAKYAT?


Timbalan Perdana Menteri yang juga Menteri Pelajaran, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan peruntukan RM1.8 bilion untuk pendidikan anak-anak bukan Melayu yang melibatkan pembangunan Sekolah Jenis Kebangsaan (Cina dan Tamil), prasarana untuk guru-guru dan pelajar, melahirkan guru-guru terlatih dan juga pelbagai kemudahan yang lain.

Muhyiddin berkata, ini sudah menjadi tanggungjawab Kerajaan untuk memastikan bahawa anak-anak mendapat kemudahan pendidikan yang sama rata tanpa mengira kaum dan agama.

Persoalannya, bolehkah Pakatan Rakyat mengorbankan RM1.8 bilion untuk kemudahan rakyat? Jika selama ini Kerajaan Barisan Nasional tidak pernah berat sebelah dalam memberi dan menyumbangkan kemudahan dan prasarana yang lengkap kepada rakyat, adakah Kerajaan Pakatan Rakyat mampu menyediakannya untuk rakyat? Sedangkan di Selangor di bawah pemerintahan Khalid Gagap, Tourism Selangor pun kena bayar sewa RM36 ribu sebulan. Mana ada istilah FREE @ PERCUMA dalam konsep pemerintahan Pakatan Rakyat. Sedangkan Kerajaan BN beri percuma kerana tahu ia adalah hak rakyat dan rakyat wajar mendapat yang terbaik daripada kerajaan.

JADIKAN PERISTIWA KAMPUNG BUAH PALA SEBAGAI PENGAJARAN

Masihkan ingat pada peristiwa Kampung Buah Pala yang menjadi hangat diperkatakan di seluruh negara sekitar akhir tahun 2009?

Kampung ini pada asalnya adalah penempatan untuk pekerja ladang yang bekerja dengan keluarga Mr. Brown. Apabila keluarga Brown meninggalkan Pulau Pinang, tanah Kampung Buah pala telah dijanjikan kepada penduduk-penduduk di sana melalui penubuhan Amanah Perumahan (Housing Trust). Kampung Buah Pala yang juga dikenali sebagai High Chaparral oleh rakyat Pulau Pinang kerana kampung ini terletak di atas sebuah bukit kecil di Bukit Gelugor. Penduduk Kg. Buah Pala sudah menetap di kampung tersebut sejak 5 generasi atau hampir 200 tahun.


kerajaan DAP yang ditubuhkan selepas Pilihan Raya Umum Ke-12 pada tahun 2008 yang meluluskan dokumen tukar hak milik Kampung Buah Pala. Kerajaan kepimpinan Pakatan Rakyat meluluskan cadangan projek oleh Koperasi Pegawai Kerajaan Negeri Pulau Pinang dan Nusmetro Venture Sdn Bhd untuk membina kondominium mewah di tapak tanah Kampung Buah Pala. Kerajaan Negeri (Pakatan Rakyat) tidak mengambil tindakan untuk memberhentikan atau membekukan proses pindah milik tanah, sebaliknya berpihak kepada pemaju dalam mengusir penduduk dari Kampung Buah Pala. Kerajaan Pakatan Rakyat seharusnya membela rakyat dan bukannya berdegil dan mendahulukan kepentingan pemaju.


Apa yang berlaku sebenarnya rakyat di Pulau Pinang terpedaya dengan janji-janji Pakatan Rakyat yang hanya mementingkan perjuangan individu semata-mata.


Justeru, Penolong Setiausaha Pertubuhan Penduduk Kampung Buah Pala, C Thamaraj meminta pengundi-pengundi di Hulu Selangor agar tidak termakan dengan janji-janji manis Pakatan Rakyat yang hanya pandai menabur janji , tidak amanah dan jujur dalam mentadbir. Beliau juga mendakwa, Pakatan Rakyat Pulau Pinang telah menjanjikan sebuah banglo untuk pampasan kepada penduduk Kampung Buah Pala namun ianya hanya janji kosong semata-mata.


Mustika juga ingin menyeru kepada semua pengundi-pengundi di Hulu Selangor agar membuat pilihan yang bijak dan tidak terjerat dengan helah Pakatan rakyat yang terang-terangan sudah TIDAK RELEVAN....