Friday, April 16, 2010

CERITA KEDAI KOPI (II)

Alkisah seribu satu penipuan dan penindasan yang dilakukan oleh Khalid gagap sehinggakan ramai rakyat negeri Selangor merasa tertipu dan tertindas. Tanah yang dijanjikan oleh I-City, untuk dibina sekolah Tamil ketika ketika perjanjian I-City dengan Kerajaan Khir Toyo dahulu nampaknya sudah terkubur sama sekali. Apabila Pakatan Rakyat memegang tampuk pemerintahan di Selangor, tanah yang asalnya dijanjikan untuk dibina sekolah kini bertukar status kepada panggung wayang, gelanggang bowling, taman tema, pub, disko, tempat karaoke, spa dan pusat-pusat maksiat dan hiburan yang lain.


Di mana pula janji-janji Pakatan Rakyat Khalid Gagap yang kononnya membela nasib rakyat?

(sumber: Darul Ehsan Today)

CERITA KEDAI KOPI (I)

Khalid dikatakan ingin membantu DAP untuk bertapak dengan selesa dan kukuh di Selangor. Justeru, terbinalah I-City. I-City merupakan anak syarikat I-Berhad. Umum juga mengetahui Khalid mempunyai kaitan yang erat dengan Lim Kim Hong, boss besar I-Berhad.

Ketika proses pembinaan I-City, mereka telah merampas tanah-tanah milik pekebun kelapa sawit dan menghalau pekerja-pekerja estat. Akibat daripada tindakan tersebut, pekerja-pekerja estat hilang tempat berlindung. Kerajaan Negeri ketika itu yang dipimpin oleh Khir Toyo cuba mencari penyelesaian kepada masalah rakyat dan hasil nya I-City bersetuju untuk memperuntukkan sebidang tanah untuk dijadikan sekolah Tamil (ini sahaja yang mampu I-City tawarkan).

Kerajaan Negeri Khir Toyo telah membantu pekerja-pekerja estat dengan memberi rumah kepada mereka (terletak di Flat PKNS kos rendah di Seksyen 7, Shah Alam). Jelas Khir Toyo dan Kerajaan BN sedaya upaya membantu rakyat yang tertindas dek tindakan rakus rakan baik Khalid yang tidak bertanggungjawab itu.

(sambungan di bahagian II)

(sumber maklumat: Darul Ehsan Today)

PENANTIAN....


Sama-sama kita tunggu saat terkuburnya PKR

(gambar: Kita gempur)