Tuesday, April 20, 2010

P KAMALANATHAN PILIHAN TERBAIK

P Kamalanathan 44 tahun ialah Ketua Penerangan MIC Malaysia. Beliau kelulusan daripada Edith Cowan University, Australia dan menjadi anak tempatan dari Rawang. Kamalanathan sangat hampir dengan penduduk Hulu Selangor, mempunyai masa dan tenaga untuk rakyat, fasih berbahasa Melayu, rajin turun padang dan boleh menjadi Ahli Parlimen yang komited untuk semua kaum. Beliau merupakan calon yang terbaik yang boleh membela nasib rakyat Hulu Selangor.

UNDI LAH CALON BARISAN NASIONAL

TERKINI: DUA WANITA PKR KELUAR PARTI

sumber: TAIPINGMALI

DUA WANITA PKR YANG KELUAR PARTI

Roshanita berbaju merah jambu dan Suraya berbaju koko.

Sah bahawa dua (2) orang kuat wanita PKR telah keluar parti hari ini.

Mereka ialah Suraya Sulaiman Ketua Penerangan Wanita PKR dan Roshanita Mohd Bashir Timbalan Ketua Wanita Cabang Bagan Serai telah mengumumkan keluar parti kerana hilang kepercayaan kepada Anwar Ibrahim dan PKR.

ARMADA (PKR) SUDAH HAMPIR KARAM


Semakin hari semakin ramai kawan rapat penasihat parti PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim meninggalkannya.
Berikut senarai PEMIMPIN & TOKOH yang telah meninggalkan PKR kerana mengetahui keadaan sebenar PKR dan Pakatan Rakyat itu sendiri...

Orang Kuat/ Tokoh Reformis

1. Timbalan Presiden, Dr. Chandra Muzaffar,
2. Ketua Angkatan Muda, Ezam Mohd. Noor,
3. Ketua Penerangan Keadilan, Ruslan Kassim
4. Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) Zainur Zakaria
5. Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) Datuk S. Nallakarupan.
6. pimpinan awal ketika PKR mula ditubuhkan seperti bekas Naib Presiden, Marina Yusuff
7. pimpinan awal ketika PKR mula ditubuhkan Bekas Setiausaha Agung, Mohd. Annuar Tahir
8. Setiausaha Sulit Anwar, Anuar Shaari
9. Setiausaha Angkatan Muda Keadilan iaitu Lokman Noor Adam
10. Naib Ketua Pemuda Keadilan, Muhammad Zahid Md. Arip
11. Timbalan Pengarah Pilihan Raya Keadilan, Hamdan Taha.
12. Setiausaha Agung Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Salehuddin Hashim
13. Setiausaha Pergerakan Pemuda PKR Sabah, Faizal Julaili
14. Setiausaha PKR bahagian Papar, Awang Mumin Awang Marali
15. Bendahari Agung, Abdul Rahman Osman
16. naib presiden PKR, Saidatul Badru Tun Said Keruak
17. Ketua Angkatan Muda (AMK) Kuala Selangor , Nazaruddin Darmawan
18. Ketua Wanita Kuala Selangor, Fauziah Sulaiman
19. calon PKR teluk kemang/ antara pengasas PKR
Abdul Manap Shahardin
20.
Bendahari Parti Keadilan Rakyat (PKR) Hulu Selangor Datuk Dr Halili Rahmat


Kerusi Parlimen
 1. Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed
 2. Ahli Parlimen Nibong Tebal Tan Tee Beng
 3. Ahli Parlimen Bagan Serai Mohsin Shamsuri
 4. Ahli Parlimen Kulim Baru Zulkifli Nordin

Kerusi DUN
 1. Adun Behrang, Jamaluddin Mohd Radzi
 2. Adun Changkat Jering, Kapten (B) Mohd. Osman Jailu
 3. Adun Ngemah, Gabriel Adit Demong
 4. Adun Lunas, Md Radzi Salleh
 5. Adun Pelabuhan Klang, Badrul Hisham Abdullah
 6. ADUN Bukit Selambau, V. Arumugam
 7. ADUN Bakar Arang di Kedah, Tan Wei Shu

DAN RAMAI LAGI YANG TIDAK DAPAT DISENARAIKAN DI SINI.......

Mustika: Jika tokoh-tokoh terkemuka dan rapat dengan Anwar Ibrahim sendiri sudah hilang kepercayaan terhadap penasihat PKR yang hanya ingin memperjuangkan kepentingan peribadi. seorang rakan bekas orang kuat REKORMASI/REFORMIS berkata tidak hairan keadaan ini berlaku (pemimpin PKR keluar parti)... "Anwar bukanlah sebaik yang disangka... isu gelap banyak" & " PKR ni parti one man show... lain-lain puppet je"...


JADI FIKIR-FIKIRKAN LAH SENDIRI................

PKR SELEPAS PRK HULU SELANGOR

DI MANA ADA PKR........BANGKITLAH RAKYAT NEGERI SELANGOR, JANGAN TERTIPU LAGI

KLIK GAMBAR UNTUK LEBIH JELAS
(gambar: KITA GEMPUR)

ASET NEGERI SELANGOR DIKORBANKAN: KHALID GAGAP NAFIKAN HAK RAKYAT

Aset jutaan ringgit dicuri di Selangor

(sumber: KITA GEMPUR)

Kemusnahan hutan dan kecurian balak di Hulu Selangor berlaku secara berleluasan semenjak Pakatan Rakyat memerintah Selangor sejak 2 tahun yang lepas. Kawasan seluar 120 hektar di Hulu Tamu, Ulu Renting dan beberapa kawasan berdekatan telah dinodai dengan rakus.Begitu juga dengan kawasan hutan simpan di sepanjang jalan Batang Kali-Genting Highlands. Balak bernilai jutaan ringgit telah dikeluarkan daripada kawasan itu oleh pihak tertentu sejak 2008 lagi.

Jabatan Hutan telah menyerbu kawasan Hulu Tamu pada Januari lalu dan menjumpai 1500 batang kayu balak bernilai RM 2 juta.Kesemua balak itu telah dirampas.Tidak lama kemudian satu rampasan balak bernilai RM 2juta bersamaan dengan 1500 batang balak turut dirampas bersama dengan jentolak,traktor dan lori yg digunakan untuk aktiviti tersebut.
Di Batang Kali,sindiket mencuri balak juga berleluasa dengan kawasan tanah rezab orang asli di Ladang Sungai Remuk seluas 120 hektar turut menjadi mangsa mereka.Hasil maklumat ramai,Pejabat Daerah dan Tanah Hulu Selangor dan Jabatan Hutan berjaya merampas 400 batang balak bernilai lebih RM400 ribu di Jalan Kg Congkak, Batang Kali.Perkara ini mendapat pengesahan daripada pegawai daerah Hulu Selangor, Nor Hisham Ahmad Dahlan.Kumpulan Orang Asli Semelai dan Melayu Porto akan menghantar petisyen kepada Menteri Pembangunan Luar Bandar aga memberi perhatian serius terhadap kegagalan kerajaan Selangor melindungi kawasan mereka.

Bagaimana kerajaan Selangor boleh terlepas pandang mengenai jenayah terang-terangan ini? Rakyat sangsi sehingga ada yang berpendapat kerja haram ini dilindungi oleh "orang besar".Jika tidak masakan beribu2 balak boleh dikeluarkan setiap hari selama 2 tahun tanpa sebarang tindakan tegas daripada pihak berkuasa.Exco Alam Sekitar, Ratu Bogel Eli masih tidak mahu memberikan sebarang komen.Kenapa?? Adakah disebabkan adanya kepenting pihak tertentu yang perli dilindungi menyebabkan kerajaan negeri tidak mahu mengeluarkan sebarang kenyataan walaupun serbuan dan rampasan bernilai jutaan ringgit.

Terbaru, orang ramai membuat aduan terhadap kegiatan mencuri pasir di Taman Glenmarie dan Taman Ladang Jaya di Shah Alam, berdepan TTDI Jaya yang mana pasir dikorek daripada Sungai Damansara.Kegiatan ini dikatakan bermula hujung Januari lalu dan lebih 30 buah lori mengangkut pasir keluar daripada kawasan ini setiap hari.

Sebelum ini ada penduduk mengadu kegiatan curi pasir berleluasa di Sungai langat Bandar Baru Bangi dan Sungai Tangkas.Banyak aduan telah dibuat kepada Pejabat Tanah dan Daerah Hulu Langat.Korang boleh rujuk kepada mereka berapakah jumlah aduan yang telah diterima

Kegiatan menyedut pasir secara haram turut dikesan berlaku di Rasa.Aktiviti ini dipercaya berselindung disebalik kerja-kerja mengorek pasir sungai di Sungai Selangor.Semua kegiatan haram ini seolah-olah dilindungi oleh pihak2 tertentu ataupun orang besar didalam kerajaan negeri dalam memastikan poket masing-masing penuh sebelum disampahkan oleh orang-orang Selangor pada PRu 13 nanti.Kegagalan MB Sahak Gagap memantau ketamakkan lanun-lanun mengaut keuntungan daripada hasil bumi Selangor ini telah menyebabkan rakyat semakin hilang kepercayaan kepada kerajaan negeri sekarang.

Kepada rakyat Selangor, ayuh bangkit dan tunjukkan kepada pakatan haprak mereka tidak diperlukan lagi.Jangan mintak mereka berubah kerana perubahan hanya sementara.Kepada pengundi P94 Hulu Selangor- Sayangi Selangor Yakini BN.

_____________________________________________________________________________________

Mustika: KERAJAAN SELANGOR PIMPINAN KHALID GAGAP BUKANNYA TERLEPAS PANDANG, TETAPI DENGAN SENGAJA MENUTUP MATA DAN MENGORBANKAN ASET NEGERI SELANGOR DEMI KEPENTINGAN SENDIRI..... MASUK POKET BERJUTA-JUTA MANA BOLEH KHALID GAGAP TOLAK..... HAK DAN KEPENTINGAN RAKYAT DINAFIKAN, RAKYAT PERLU BANGKIT MENUNTUT KEADILAN. SELANGOR PASTI AKAN LEBIH AMAN DAN MAKMUR DIBAWAH PEMERINTAHAN BN.


BUKA MATA, BUKA MINDA, BUKA HATI

PERTARUNGAN DUA PENJURU: 2 CALON BEBAS TARIK DIRI

Pertarugan 4 penjuru di Pilihanraya Kecil Parlimen Hulu Selangor pada permulaan, akhirnya menjadi 2 penjuru apabila 2 orang calon bebas menarik diri. Laluan mudah untuk calon BN apabila Mustika melihat pilihan rakyat itu menjadi calon yang popular dan disenangi rakyat di Hulu Selangor.

Malam tadi Mustika sempat menonton P Kamalanathan secara langsung di TV3. Semangat dan jati diri serta keyakinan yang tinggi ketika sesi dialog menyebabkan Mustika 'jatuh hati' dengan pemimpin berwibawa ini. Masakan tidak, kelantangan beliau menyuarakan kesungguhan untuk membela nasib rakyat di Hulu Selangor amat meyakinkan.

MANA SATU PILIHAN ANDA?

a) PEMIMPIN BERWIBAWA YANG MAMPU MEWAKILI SUARA RAKYAT atau
b) KAKI BOTOL DAN KAKI JUDI

Tinggal beberapa hari lagi pengundi Hulu Selangor akan menghadapi pilihan raya kecil. Mustika harap buatlah pilihan yang bijak.