Saturday, January 03, 2009

TERESA IKUT PAS? ATAU PAS IKUT TERESA?

APA YANG TAK KENA DENGAN POSTER NI?
BAGI YANG MAMPU MELIHAT DENGAN BAIK SEMESTINYA DAPAT MENEKA DENGAN TEPAT WALAU HANYA DENGAN SEKILAS PANDANG..... CERAMAH PAS TAPI ADA TERESA KOK???? PELIK KAN? PELIK TAPI BENAR..... TERESA MASUK ISLAM KE? ALAHAI....MUSTIKA LUPA KAN TOK GURU NIK AZIZ DAH CAKAP PAS UNTUK SEMUA KAUM......
SEJAK BILA PULA TERESA SUKA BERDAMPING DENGAN ALIM ULAMA NI? SEINGAT MUSTIKA.... TERESA TAK SUKA AZAN.... AZAN KENE PERLAHAN, TULISAN JAWI KENE MANSUHKAN.... KANDANG BABI KENE BANYAK......
BAIKNYA MAT SABU DENGAN TERESA.... SANGGUP BERSEKONGKOL DEMI KEPENTINGAN DIRI DAN PARTI.

YANG PASTINYA... BUKAN UNTUK KEPENTINGAN RAKYAT....
MEREKA SANGGUP MENJAJA MARUAH BANGSA MELAYU HANYA UNTUK MENGEJAR CITA-CITA POLITIK MEREKA. SUBHANALLAH...........

PRK Kuala Trengganu. ORANG MELAYU KENA INGAT!!!

sumber:http://chilliriver.blogspot.com/


Kepada Generasi muda remaja, Golongan bijakpandai, pelayar internet sekalian, tolong sampaikan kepad seberapa banyak Pengundi melayu di Kuala Trengganu yang akan mengundi tidak berapa lama lagi, bahwa mereka kena ingat satu perkara.


Yakni PERTAHANKAN KEKUASAAN POLITIK MELAYU DIMALAYSIA INI DENGAN MENGGUNDI UMNO. Jangan lagi kita berpecah belah, yang menyebabkan kita kehilangan kuasa yang akan menentukan masa depan agama dan bangsa kita serta juga negara kita.INGAT!!! Jangan bermain dengan api.Jangan marahkan nyamuk, kelambu kita bakar.
UMNO kenalah memberikan keyakinan kepada rakyat Kuala Trengganu, bahawa ia akan memerintah Malaysia dengan adil dan saksama disamping berterusan memelihara KETUANAN MELAYU dengan sebaiknya seperti sediakala. Sediakala bermaksud selama ini UMNO telah berjaya membuktikan bahawa ia adalah sebuah parti yang BENAR-BENAR memperjuangankeujudan melayu sebagai rakyat sejati Malaysia.
Dan melayu tidak hilang dalam dunia ini. Dihormati sekalipun di Antartika. Didalam UMNO, melayu terkenal diseluruh dunia. Bangsa-bangsa lain, senang dan selesa duduk dibawah pemerintahan UMNO. Kita melayu harus lebih selesa drp mereka kerana kita dipimpin oleh bangsa kita sendiri. Pada masa ini kita lemah kerana kita telah pecah tiga. Kita harus perkuatkan semula kedudukan kita.
Apabila kita kuat, semua kawan dan lawan akan menghormati dan takut akan kita. Ketika itu apa hukum pun boleh kita laksana, termasuk hukum Hudud. Jangan kerana kita berbeda pendapat, kita tubuh banyak "flatform". Bukankah kita boleh berbincang dalam satu parti?. Kita boleh bertelagah dalam parti yang hanya satu. Tidak perlu kita banyak parti kerana itu memungkinkan kita membakar kelambu kita sendiri. memungkinkan kita hanya menang sorak, tapi kampong tergadai. Tengok Di Perak, PAS ikut menang dalam Angkatan Rakyat dan PAS menjadi MB Perak.
Apa yang boleh kita buat menjadi seorang MB yang lemah? Hanya menjadi Boneka DAP semata. Di Pulau Pinang juga sebagai contoh nyata. Kita (PAS) hanya membantu kemenangan DAP sehaja. Usahkan hukum hudud, DEB pun entah kemana.Penggundi Kuala Trengganu hendaklah menjadikan keadaan sekitarnya masa kini itu sebagai tauladan yang baik untuk dicontohi.
Jangan mengundi mengikut hawa nafsu. Undilah mengikut fikiran yang rasional.

Demi ISLAM & MELAYU, UMNO adalah pilihan yang TEPAT. Di Kuala Trengganu.

sumber:http://chilliriver.blogspot.com/

Cadangan untuk Pengundi dalam pilihanraya kecil Kuala Trengganu:-Demi ISLAM dan Melayu, UMNO adalah pilihan yang TEPAT.UMNO mempunyai matlamat agama, bangsa dan negara,sedang PAS hanya bermatlamatkan agama semata.

UMNO telah membuktikan perjuangan agama dan bangsa jelas dan nyata,Tiada siapa bisa mempertikaikannya.PAS masih ditahap cita-cita dan belum ada yang dapat dikota.PAS tidak mampu untuk mengotakan apa yang dikata,Lihat saja di Selangor, Perak dan Pulau Pinang.Dan di Kelantan kini serta Trengganu suatu ketika.

Ingat GERAKAN DAN DAP, mereka adalah samaKetika menghadapi masalah Cina.Bila bicara sekolah vernakular tidak ada DAP dan tidak ada GERAKAN.Yang ada hanya CINA.

Bila berbicara Ladang Babi, mereka semuanya sama.Adakah mereka berbeda bila bercakap soal DEB?Jawapannya tetap juga tidak.Selama ini hanya melayu yang mempertahankan HAK MELAYU.Hanya bumiputera yang pertahan HAK BUMIPUTERA.Mereka hanya berkata YA dalam keadaan terpaksa.DAN KITA TETAP SABAR.

Tolonglah,Di Kuala Trengganu kita tunjukkan KUASA KITA..."anak bumi perkasa Malaysia"...Melayu akan hilang dibunia..jika kita berpecah dua.Sedang jika kita bersama.Kita tetap akan berkuasa, sampai bila-bila.UMNO tidak seperti kata Pak Hadi Awang,Orang-orang UMNO ISLAM macam anda orang-orang PAS.

Ada antara kita melompat dari PAS ke UMNO dan dari UMNO ke PAS.Bertukarkah agama mereka?Suatu ketika sebilangan melayu keluar UMNO dan menubuhkan PAS,Mereka keluar UMNO sebagai kafirkah?Dan masuk PAS bermakna masuk ISLAMkah?Jangan terlalu mudah terpesong,Oleh pemimpin anda yang mempunyai lain agenda, tetapi menggunakan ISLAM sebagai alasannya dan berbicara.KEMUNGKARAN? Walau anda dalam PAS, jika keimanan sejangkal cuma, anda tetap melakukannya.

Walau anda dalam UMNO, jika keimanan berjangkal-jangkal, anda akan tetap menjauhi kemungkaran jua.Sebenarnya kita adalah sama.Mungkin kata anda merupakan perkara biasa saja dan elok untuk percambahan fikiran kita, dalam negara demokrasi.Kepada saya sedikit berbeda. Saya nampak keretakkan mula berlaku. Tidak mustahil susah dibendung dan akan menjadi hancur suatu ketika.

Hukum hudud hanya alat perhiasan manifesto pilihan raya

sumber: kpmu.net


Masakan Husam Musa tidak peka dengan pantang nombor satu DAP bila mendengar perkataan hudud yang hendak di laksanakan bila Pakatan Rakyat memerintah Negara ini! Begitu juga halnya dengan Mursyidul Am PAS yang tentunya menyokong hukum hudud sejak sekian lama.


Telinga Lim Kit Siang, Lim Guan Eng, Karpal Singh dan Tian Chua berdesing setiap kali mereka dengar mana-mana anggota PAS menyebut hukum hudud yang benar-benar menakutkan mereka sekiranya ia menjadi kenyataan.


Sebenarnya, Husam Musa menyebut akan melakanakan hukum hudud sekiranya Pakatan Rakyat memerintah semasa wacana bertajuk Transformasi Politik Malaysia bersama Khairy Jamaluddin di Kelantan baru-baru ini cuma kata ‘sekiranya’ sahaja. Ia setahap dengan perkataan ‘kalau’ yang merupakan igauan Pakatan Rakyat semata-mata.


Sedangkan Husam pun tahu untuk PR memerintah negara ini hanya di peringkat angan-angan sahaja. Itu pun mereka sudah silap percaya dengan Penasihat PKR yang juga Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang begitu gah mengumumkan 16 September lalu adalah tarikh di mana PR akan mengambilalih kerajaan.


Ia sudah nyata Anwar gagal dan tuhan saja yang tahu bagaimana beliau menanggung malu terhadap isu itu.Sepertimana dakwaan ramai, PAS memang sengaja membangkitkan hukum hudud itu berkait rapat dengan kempen awal untuk meraih perhatian pengundi di Pilihan Raya Kecil Kuala Terengganu pada 17 Januari akan datang. Kenyataan itu hanya pencetus kempen yang akan PAS jaja semasa kempen itu nanti.


Hukum hudud yang PAS maksudkan itu sebenarnya umum tahu bahawa ia tidak akan berlaku walaupun ditakdirkan menjadi ahli sekutu BN suatu hari nanti. Lebih lagi ia adalah mustahil jika benar-benarlah PR dapat memerintah Malaysia ini yang sekarang pun kedudukan PAS seperti kata Khairy Jamaluddin dalam wacana Transformasi Politik Malaysia lalu kedudukan PAS ibarat retak menunggu belah.


Kata-kata Khairy itu sebenarnya satu kenyataan yang tidak boleh PAS nafikan sama sekali kerana PAS yang tidur sebantal dengan PKR dan DAP sekarang ini mempunyai mimpi yang berlainan. Bukan kata PAS sahaja yang akhirnya nanti akan keluar dari PR berikutan beberapa isu ketegangan selama mereka bersama, PKR dengan DAP pun boleh dijangka akan berebut kuasa kerana sekurang-kurangnya DAP akan mempertikaikan usia PKR yang jauh lebih mentah dari DAP.


Masakan DAP mahu membenarkan PKR menguasai PR kalau mereka berjaya sekali pun mendapatkan tampuk pemerintahan negara ini. Mereka akan terus bercakaran.


Sekarang ini, masing-masing play safe kerana PKR hanya ada satu negeri untuk cakap banyak. DAP ada dua negeri sementara PAS ada dua negeri. Itupun sifat PKR seolah-olah mengetuai PR apabila Anwar Ibrahim dijadikan ketua pembangkang di Parlimen dan penasihat kepada PR hanya buat sementara waktu belum dapat.


Jika PAS mahu benar-benar melaksanakan hukum hudud, PAS kena dapatkan status pemerintahan mutlak secara bersendirian. Selagi ia bersama DAP dan PKR, selagi itulah PAS hanya akan menyanyi seorang diri tanpa back-up latar dari pihak lain. Tinggallah hukum hudud itu menjadi topik kekal menghiasi manifesto pilihan raya semata-mata.


Melihatkan keadaan hari ini, Datuk Nik Aziz Nik Mat sahaja yang menjadi mentor dan tempat rujukan PAS selagi hayatnya ada. Sebaik sahaja ketiadaan Nik Aziz nanti, nescaya corak PAS akan berubah. Malah generasi muda PAS hari ini pun sudah sedikit demi sedikit menolak pandangan Nik Aziz dalam banyak perkara sama ada secara langsung mahupun tidak langsung.


Oleh Salim Selamat

UMNO TETAP DIHATIKU


UMNO masih relevan. Kita perbaiki mana yang binasa. Bijakpandai islam bertimbun dalam UMNO. Jika kita tambah dengan bijakpandai islam dalam PAS dan termasuk mereka yang tidak berparti, semua mereka kembali kepada UMNO, insyaallah UMNO akan dapat dijadikan sebagai parti yang 'memperjuangkan' islam sebaiknya dan memuaskan hati kita. Bijakpandai ilmu keduniaan bertimbun dalam UMNO dan bisa memacu Malaysia didalam Dunia yang serba mencabar ini. Kita tidak boleh maju didunia ini hanya dengan doa. Itu janji Allah. IA tidak akan mengubah nasib kita jika kita sendiri tidak berusaha mengubahnya. (http://chilliriver.blogspot.com/)

Mustikaindah: Kepimpinan dalam UMNO terserlah... BN pula mampu meneraju negara dengan bijaksana.... Yang pastinya bagi Mustika sendiri, tak ada kerajaan BN/UMNO, mustika tidak akan mampu berada di menaran kejayaan. BN/UMNO TETAP DIHATIKU...

Kepada RAkyAt KuALa TREngganU, KELANTAN SebaGAI CONTOH tERBaik

sumber: http://chilliriver.blogspot.com

Ini adalah pandangan saya secara jujur lagi ikhlas. Kalau nak berikan sokongan dan undi anda, berilah sokongan dan undi kepada BN/UMNO ketika pilihanraya kecil ini. Bercontohlah kepada negeri Kelantan yang berhampiran dengan negeri anda. Negeri tersebut sehingga kini, masih merupakan negeri yang paling miskin dalam Malaysia.Jika nak dikatakan Kelantan tak mendapat sebarang Peruntukkan dari Kerajaan Pusat, itu dusta namanya.

Kelantan selalu menerima peruntukkan besar dari Kerajaan Pusat. Malah Gaji kakitangan negeri juga kerap mendapat bantuan kerajaan Pusat. Tanyalah pada mereka yang dipertanggungjawabkan mengenai hal tersebut.Malah, mungkin jika tak mendapat bantuan kewangan dari kerajaan Pusat, gaji kakitangan kerajaan negeripun tak upaya mereka membayarnya. Namun setelah kerajaan Pusat memberikan bantuan, kerajaan negeri tetap tidak berterima kasih dan terus tidak memberikan sokongan kepada Kerajaan Pusat/BN.

Akhirnya mereka berterusan menjadi 'hero' dari segi kemiskinan.Rakyat Kelantan yang berjaya kebanyakannya berada di luar negeri Cik Siti Wan Kembang tersebut. Berkawan rapat dengan kerajaan BN sebaiknya dan mereka ini selalunya membalas jasa BN semula ketika menjelang pilihanraya.

Natijahnya mereka dirahmatiolehNYA dengan kesenangan dunia maupun akhirat. Kenapa kerajaan negeri saja yang termiskin? sedangkan sebahagian rakyatnya kaya raya? Bermunajatlah kepada ALLAH SWT.Di Kuala Trengganu, anda boleh sokong pembangkang.

Tak ada salahnya kerana kita sebuah negara yang mengamalkan sistem demokrasi.Kita bebas memilih siapa saja yang kita kehendaki. Namun apabila pembangkang nanti kalah, jangan tersipu-sipu memohon itu dan ini kepada kerajaan BN/UMNO. Itu tidak adil namanya. Atau menipu. Ketika BN mahu sokongan anda, anda tidak bagi sokongan tersebut.Tapi ketika anda minta bantuan?. Patutkah anda menerimanya?.

Ketika suasana begini berlaku, saya nak bagi tahu, Pak Lah dan Pak Najib tetap akan menyalurkan juga bantuan yang anda pohon, sekalipun Pak Lah mengetahui sepenuhnya bahawa anda dalam pilihanraya kecil Kuala Trengganu tidak memberikan sokongan kepada calun yang dikemukakan oleh Pak Najib.BN dibawah Pak Lah bukan BN yang suka bertindak kejam terhadap rakyat jelata, lebih-lebih lagi anda di Kuala Trengganu yang rata-ratanya sama "warna darahnya" dengan ahli dan penyokong UMNO yang setia.Ketika kini, tahun 2020 sangat tak lama lagi waktunya.

Dimana apabila tiba kelak pemimpin BN sangat ingin melihat penyertaan kaum melayu dalam bidang ekonomi meningkat melebihi 30%. Oleh sebab yang demikian pada masa ini terlalu banyak kemudahan yang dicurahkan kepada rakyat melayu untuk keluar dari tempurung, masing-masing berlumba-lumba meningkat taraf hidup masing-masing.

Berdampinglah secara ikhlaas dan jujur dengan kerajaan BN bagi terlibat sama dalam persaingan kearah kejayaan pembangunan Ekonomi keluarga masing-masing. Apa agama sekalipun, ia sangat menggalakkan kita berusaha keras untuk mencapai kejayaan.Termasuk kejayaan akhirat sekalipun. Bidang Pendidikan anak-anak juga UMNO tidak lupa sejak mula mencapai kemerdekaan negara lagi.

Bahkan ramai anak anak Kuala Trengganu yang berjaya dalam bidang pelajaran, adalah hasil sistem pendidikan yang dilaksanakan oleh UMNO dibantu MCA dll.Saya nak jelaskan disini, bahawa PAS langsung tidak berdaya melaksanakan apa yang mereka janjikan dalam sebarang pilihanraya yang pernah berlangsung di Malaysia.

Malah kini PAS tidak langsung berjuang untuk Melayu. Tak percaya?.Bacalah Perlembagaan PAS yang terbaru sekali. Selepas satu, satu lagi mereka pindah ayat 'Melayu' kepada 'islam'. Sehingga kini perkataan melayu tidak ada lagi didalam perlembagaan PAS. (Posted by bungaraya)

Mustika kagum dengan artikel dari laman bliog ini. Semuanya menyedarkan orang Melayu khususnya dan rakyat Malaysia umumnya. Namun mengapa rakyat masih degil? Bangkitlah dari tido wahai bangsaku....