Saturday, January 03, 2009

Kepada RAkyAt KuALa TREngganU, KELANTAN SebaGAI CONTOH tERBaik

sumber: http://chilliriver.blogspot.com

Ini adalah pandangan saya secara jujur lagi ikhlas. Kalau nak berikan sokongan dan undi anda, berilah sokongan dan undi kepada BN/UMNO ketika pilihanraya kecil ini. Bercontohlah kepada negeri Kelantan yang berhampiran dengan negeri anda. Negeri tersebut sehingga kini, masih merupakan negeri yang paling miskin dalam Malaysia.Jika nak dikatakan Kelantan tak mendapat sebarang Peruntukkan dari Kerajaan Pusat, itu dusta namanya.

Kelantan selalu menerima peruntukkan besar dari Kerajaan Pusat. Malah Gaji kakitangan negeri juga kerap mendapat bantuan kerajaan Pusat. Tanyalah pada mereka yang dipertanggungjawabkan mengenai hal tersebut.Malah, mungkin jika tak mendapat bantuan kewangan dari kerajaan Pusat, gaji kakitangan kerajaan negeripun tak upaya mereka membayarnya. Namun setelah kerajaan Pusat memberikan bantuan, kerajaan negeri tetap tidak berterima kasih dan terus tidak memberikan sokongan kepada Kerajaan Pusat/BN.

Akhirnya mereka berterusan menjadi 'hero' dari segi kemiskinan.Rakyat Kelantan yang berjaya kebanyakannya berada di luar negeri Cik Siti Wan Kembang tersebut. Berkawan rapat dengan kerajaan BN sebaiknya dan mereka ini selalunya membalas jasa BN semula ketika menjelang pilihanraya.

Natijahnya mereka dirahmatiolehNYA dengan kesenangan dunia maupun akhirat. Kenapa kerajaan negeri saja yang termiskin? sedangkan sebahagian rakyatnya kaya raya? Bermunajatlah kepada ALLAH SWT.Di Kuala Trengganu, anda boleh sokong pembangkang.

Tak ada salahnya kerana kita sebuah negara yang mengamalkan sistem demokrasi.Kita bebas memilih siapa saja yang kita kehendaki. Namun apabila pembangkang nanti kalah, jangan tersipu-sipu memohon itu dan ini kepada kerajaan BN/UMNO. Itu tidak adil namanya. Atau menipu. Ketika BN mahu sokongan anda, anda tidak bagi sokongan tersebut.Tapi ketika anda minta bantuan?. Patutkah anda menerimanya?.

Ketika suasana begini berlaku, saya nak bagi tahu, Pak Lah dan Pak Najib tetap akan menyalurkan juga bantuan yang anda pohon, sekalipun Pak Lah mengetahui sepenuhnya bahawa anda dalam pilihanraya kecil Kuala Trengganu tidak memberikan sokongan kepada calun yang dikemukakan oleh Pak Najib.BN dibawah Pak Lah bukan BN yang suka bertindak kejam terhadap rakyat jelata, lebih-lebih lagi anda di Kuala Trengganu yang rata-ratanya sama "warna darahnya" dengan ahli dan penyokong UMNO yang setia.Ketika kini, tahun 2020 sangat tak lama lagi waktunya.

Dimana apabila tiba kelak pemimpin BN sangat ingin melihat penyertaan kaum melayu dalam bidang ekonomi meningkat melebihi 30%. Oleh sebab yang demikian pada masa ini terlalu banyak kemudahan yang dicurahkan kepada rakyat melayu untuk keluar dari tempurung, masing-masing berlumba-lumba meningkat taraf hidup masing-masing.

Berdampinglah secara ikhlaas dan jujur dengan kerajaan BN bagi terlibat sama dalam persaingan kearah kejayaan pembangunan Ekonomi keluarga masing-masing. Apa agama sekalipun, ia sangat menggalakkan kita berusaha keras untuk mencapai kejayaan.Termasuk kejayaan akhirat sekalipun. Bidang Pendidikan anak-anak juga UMNO tidak lupa sejak mula mencapai kemerdekaan negara lagi.

Bahkan ramai anak anak Kuala Trengganu yang berjaya dalam bidang pelajaran, adalah hasil sistem pendidikan yang dilaksanakan oleh UMNO dibantu MCA dll.Saya nak jelaskan disini, bahawa PAS langsung tidak berdaya melaksanakan apa yang mereka janjikan dalam sebarang pilihanraya yang pernah berlangsung di Malaysia.

Malah kini PAS tidak langsung berjuang untuk Melayu. Tak percaya?.Bacalah Perlembagaan PAS yang terbaru sekali. Selepas satu, satu lagi mereka pindah ayat 'Melayu' kepada 'islam'. Sehingga kini perkataan melayu tidak ada lagi didalam perlembagaan PAS. (Posted by bungaraya)

Mustika kagum dengan artikel dari laman bliog ini. Semuanya menyedarkan orang Melayu khususnya dan rakyat Malaysia umumnya. Namun mengapa rakyat masih degil? Bangkitlah dari tido wahai bangsaku....

No comments: