Friday, April 23, 2010

SELANGOR.........(SIRI 3)Pakej Ransangan Ekonomi RM50 billion hanya omong kosong...............

Khalid Gagap pernah membuat pengumuman bahawa Selangor akan mencapai target sehingga RM50 bilion untuk pakej ransangan ekonomi negeri itu. Tujuan beliau membuat pengumuman sebegitu adalah untuk membuatkan rakyat percaya bahawa Selangor di bawah Pakatan Rakyat yang diterjui oleh Khalid GAGAP mampu memberikan keselesaan kepada rakyat berbanding semasa pemerintahan BN dahulu.yang menjadi kemusykilan adalah projek I-City yang bernilai RM2 bilion di Shah Alam. Khalid Gagap telah membatalkan pemindahan Sekolah Tamil Bestari kepada projek I-City milik rakan baiknya Dato' Tan. Tanah 4 ekar yang sepatutnya menjadi sekolah telah dimanipulasikan untuk memperoleh mendapat keuntungan lebih. Khalid yang pendendam telah mengarahkan Selangor State Investment Corporation (SSIC) dan Tourism Selangor agar berpindah ke I City. Sebelum ini, SSIC dan Tourism Selangor tidak perlu membayar sewa namun ekoran dari arahan Khalid Gagap, SSIC perlu membayar sewa RM50 ribu sebulan dan Tourism Selangor RM36 ribu sebulan kepada I-City. Secara tidak langsung, I-City akan memperoleh hasil kutipan sewa sebanyak RM432 ribu setahun. Dan secara langsungnya pula, Khalid Gagap akan memperoleh sedikit (hasil bayaran sewa) untuk memenuhi kangtung poketnya.....

Senang-senang je Khalid atur strategi. Mulanya memang kita tak sedar, namun lama kelamaan, kelicikan Khalid akan terbongkar sedikit demi sedikit. Mahu atau tidak, Khalid harus menerima kenyataan bahawa rancangan nya untuk mengaut keuntungan dan hasil dari Negeri Selangor akan terus dibongkar satu persatu................

SIAPA PILIHAN ANDA?

MANA SATU PILIHAN ANDA?

ARMADA SUDAH HAMPIR KARAM...........(PART 2).


PKR SEDANG MENUJU KE AMBANG KEHANCURAN.


SUMBER: ABANG TUAH


NAMPAK PKR SEMAKIN HARI SEMAKIN NAZAK APABILA DUA LAGI PEMIMPIN PKR MENGISTIHAR KELUAR PARTI HARI INI.

DIPERCAYAI KRISIS KEPERCAYAAN TERHADAP KEPIMPINAN TERTINGGI PARTAI KEADILAN RAKYAT (PKR) ADALAH PUNCA MENYEBABKAN RAMAI AHLI DAN PEMIMPIN PKR KELUAR SECARA BERTALI ARUS KEBELAKANGAN INI.

MEREKA YANG TERSEBUT MENINGGALKAN PKR DAN MENYERTAI UMNO HARI INI ADALAH KETUA ANGKATAN MUDA KEADILAN (AMK) KELANTAN, WAN KHAIRUL IHSAN WAN AHMAD DAN SETIAUSAHANYA, EZRI ZAINAL ABIDIN

MENURUT WAN KHAIRUL, TINDAKAN YANG DIAMBIL ADALAH DISEBABKAN HILANGNYA KEYAKINAN DAN KEPERCAYAAN TERHADAP ANWAR.

MENURUTNYA LAGI "KAMI LIHAT PERJUANGAN PKR HANYALAH TERTUMPU PADA SEBATANG TUBUH MANUSIA BERNAMA ANWAR IBRAHIM. PRINSIP PERJUANGAN PKR TELAH BERUBAH. PERJUANGAN PKR HANYALAH UNTUK MENAIKKAN ANWAR SEBAGAI PERDANA MENTERI,”.

mustika: rela atau tidak, ANWAR ALJUBURI perlu menerima kenyataan bahawa beliau bukan manusia yang layak memimpin. Mustika rasa, baik Anwar Aljuburi duduk rumah sahaja sambil menjaga anak cucu dan fikir apa nak buat dalam penjara nanti.........

Di dalam akhbar Utusan Malaysia hari ini, lebih 200 orang ahli PKR cabang Ulu Bernam keluar parti. Rasa tidak percaya mula timbul apabila mereka melihat kesengsaraan rakyat di bawah Pakatan Rakyat. Dakwa mereka lagi, keluhan pemimpin dan rakyat di bawah langsung tidak didengari, yang paling mengejutkan, dalam PKR dakwa ahli-ahlinya, kalau ada pangkat datuk dan punya banyak wang, barulah ada tempat dalam parti. Ahli-ahli PKR juga di sogok dengan cerita bahawa UMNO itu haram

TUN MAHATHIR MINTA PENGUNDI DI HULU SELANGOR MENGUNDI BN

SUMBER:JEBAT BERKOKOK

Hulu Selangor: Terima kasih Tun Mahathir

Sesuatu yang agak memeranjatkan apabila Tun Mahathir, idola kepada seluruh rakyat Malaysia turun berkempen untuk calon Barisan Nasional, P.Kalamanathan. Sesuatu yang tidak terduga, apabila Tun Mahathir yang pada awalnya mengatakan yang beliau tidak akan turun berkempen di dalam pilihanraya kecil Hulu Selangor tiba-tiba muncul di Serendah untuk membantu jentera pilihanraya BN dan calon BN. Jutaan terima kasih kita ucapkan kepada Tun Mahathir kerana sudi meluangkan masa membantu. Sebenarnya ucapan terima kasih ini tidak memadai sekiranya hendak dibandingkan dengan jasa yang telah Tun curahkan kepada Malaysia.

Sambil mendengar ucapan Tun Mahathir tadi, kepala aku ligat berpusing memikirkan sebab dan musabab Tun turun berkempen sedangkan Tun telah mengatakan yang Tun tidak akan turun berkempen di Hulu Selangor. Inilah kehebatan yang ada pada Tun kerana semasa ucapannya itu, Tun telah memberikan aku jawapan kepada persoalan yang berlegar di dalam kepala aku. Sebabnya Tun turun berkempen di Hulu Selangor : KERANA TUN PERCAYA AKAN KEBOLEHAN YANG ADA PADA DATO' SRI NAJIB. Ini diakui oleh Tun sendiri bilamana Tun mengatakan yang rakyat akan kembali kepada BN kerana Malaysia sekarang mempunyai Perdana Menteri yang bijak.

Di dalam ucapannya, Tun turut memuji calon BN yang katanya ikhlas, baik dan fasih berbahasa Melayu walaupun berbangsa India. Tun turut berkata, rakyat Hulu Selangor tidak seharusnya memilih Zaid Ibrahim dan Zaid Ibrahim diibaratkan seperti katak dan kacang yang lupakan kulit. Tambah Tun, Zaid Ibrahim menjadi kaya raya kerana syarikat guamannya banyak dibantu oleh kerajaan Barisan Nasional dan apabila sudah kaya Zaid Ibrahim menjadi lupa diri dan lupakan orang yang membantunya. Dan keadaan ini memungkinkan Zaid melupakan orang-orang Hulu Selangor justeru Zaid Ibrahim tidak selayaknya menjadi wakil rakyat bagi orang-orang Hulu Selangor.

Kita terimalah nasihat dari Tun, orang yang telah banyak berjasa kepada Malaysia. Jika satu dunia mengagumi kebolehan dan menerima pakai apa yang Tun katakan, adalah amat malang jika orang-orang Hulu Selangor sendiri tidak mahu mengambil pakai apa yang Tun nasihatkan.

Mustikaindah: TUN MAHATHIR SANGGUP TURUN BERKEMPEN UNTUK CALON BN. TABIK SPRINGGGGG UNTUK TUN. TERIMA KASIH TUN. WALAUPUN SUDAH BERSARA DARI KERAJAAN, TUN MASIH SETIA DENGAN MENYOKONG DAN MEMBERI SEMANGAT KEPADA PEMIMPIN-PEMIMPIN BN YANG LAIN. KEPADA PEMIMPIN-PEMIMPIN BN, TERUSKAN PERJUANGAN. KERANA PERJUANGAN KITA MASIH BELUM SELESAI......................

PAS = ISRAEL?


PAS FOR ALL= ISRAEL FOR ALL

CALON BN DI PRK HULU SELANGOR ADALAH PILIHAN TERBAIK

Kenapa Pengundi Melayu KENA PANGKAH BN?

sumber: OHPOLITIK

KENAPA PENGUNDI MELAYU PERLU TERIMA CALON MIC
  1. Menghormati konsep perkongsian kuasa dalam Barisan Nasional (BN)
  2. Menghargai janji Perdana Menteri yang akan meletakkan anak tempatan sebagai calon PRK P.094 Hulu Selangor. Terbukti PM memahami denyut nadi rakyat di Hulu Selangor.
  3. Tun Dr. Mahathir Mohamad, “dalam pilihanraya, kita perlu mengundi dan memberikan sokongan kepada Barisan Nasional tanpa mengira siapa calonnya”.
  4. Sumbangan dan peranan BN dalam konteks membela nasib rakyat, terutamanya membela dan meningkatkan taraf ekonomi orang melayu.
  5. Jasa BN yang membuka FELDA melalui DEB yang bertujuan untuk membasmi kemiskinan dalam kalangan orang Melayu.
  6. Tanda syukur dan mengenang jasa BN yang telah membuka nikmat kehidupan kepada masyarakat FELDA khususnya orang-orang Melayu.
  7. Menghayati semangat Gagasan 1Malaysia, melalui KONSEP PENERIMAAN, iaitu menerima kenyataan kehidupan dalam sebuah negara bermasyarakat majmuk.
KEPADA PENGUNDI-PENGUNDI HULU SELANGOR: Terlalu banyak jasa Kerajaan BN untuk memastikan rakyat hidup aman, makmur dan sejahtera di bumi bertuah MALAYSIA. Namun ada segelintir manusia yang tidak bersyukur.... Ayuh bangsaku, bangkitlah menentang kerajaan boneka Pakatan Rakyat. Undi anda mampu membawa perubahan. Sampai bila anda mahu terus menerus menjadi 'korban'? UNDILAH BN