Thursday, October 09, 2008

NEW JOB OFFER!

http://pilihan-anda.blogspot.com/

Teresa Kok mahu upah pengawal peribadi

KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok berhasrat mengupah pengawal peribadi dan memasang kamera litar tertutup (CCTV) di rumah ibu bapanya, di sini kerana mendakwa keselamatan beliau serta keluarganya kini terancam.

Beliau berkata langkah itu berikutan kejadian pada 27 September lalu, apabila kediaman ibu bapanya di Taman Rainbow di sini dibaling bom molotov koktail.

"Saya telah dinasihatkan polis supaya menjaga diri serta berhati-hati memandangkan pelbagai perkara buruk dan reaksi negatif yang dilemparkan terhadap saya setelah isu saya (berhubung laungan azan) diperbesar-besarkan. BACA LAGI...

DES: Baru hang tau langit tinggi rendah...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Mustika: TAKUT KERANA SALAH

TERESA SAMAN UTUSAN RM30 JUTA

BERITA HARIAN ONLINE (09/10/08)

KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok Suh Sim hari ini memfailkan saman RM30 juta terhadap Utusan Melayu (M) Bhd dan editornya berhubung satu artikel yang didakwanya memfitnah beliau.

Saman itu difailkan di pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi Sivil di Kompleks Mahkamah Jalan Duta di sini menerusi syarikat guaman S N Nair & Partner.

Dalam kenyataan tuntutannya, Kok yang juga Ahli Exco Selangor, mendakwa artikel bertajuk “Azan, Jawi, Jais, UiTM dan ba-alif-ba-ya”, yang disiarkan oleh akhbar syarikat itu pada 1 September lalu yang membawa maksud beliau seorang yang tidak boleh dipercayai, ahli politik yang jahat, bersikap perkauman dan anti-Islam.

Kok, 44, berkata artikel itu disiarkan semula dan diedar di seluruh Malaysia dan dunia menerusi perkhidmatan online Utusan, dan akibatnya, reputasi dan kewibawaan beliau tercemar di dalam negeri dan di peringkat antarabangsa.

Pada 15 September lalu, Kok menuntut supaya akhbar itu menarik balik dan memohon maaf tetapi tidak diendahkan. - Bernama

______________________________________________________________________

DIA DAH TAK DAK DUIT KOT........ YELAH NAK BAYAR PENGAWAL KESELAMATAN LAGI MESTI BANYAK NAK PAKAI DUIT, TU YANG DIA SAMAN UTUSAN KOT...... HEHEHEHEHEHE

SUDAH-SUDAH LAH TU TERESA..........

HINDRAF BUAT KECOH LAGI

Ketika rakyat Malaysia sedang bergembira menyambut aidilfitri, negara dikejutkan dengan kekecohan yang sengaja dicipta oleh kumpulan Hindraf pada Rumah Terbuka Aidilfitri Perdana Menteri dan Menteri Kabinet di PWTC.

Tanpa mempedulikan peraturan, mereka bertindak mendahului barisan pengunjung lain yang sudahpun beratur untuk memasuki dewan sejak pukul 10 pagi. Walaupun timbul kekecohan, mereka dibenarkan memasuki dewan atas semangat hari raya. Menurut saksi, kumpulan itu mula memotong barisan orang ramai menjelang tengah hari untuk menyerahkan patung beruang dan kad hari raya yang mereka dakwa mengandungi 300 tandatangan bagi mendesak pembebasan pemimpin Hindraf yang ditahan di bawah ISA.

Hakikatnya, daripada sekumpulan Hindraf yang masuk, hanya seorang sahaja yang mengucapkan selamat hari raya kepada Perdana Menteri (kenyataan Perdana Menteri sendiri), yang lain hanya menyuarakan supaya Perdana Menteri membebaskan pemimpin mereka dari ISA dan menghapuskan ISA. Di mana sebenarnya maksud sebenar disebalik hasrat untuk berhari raya dan bermaaf maafan seperti yang didakwa oleh seorang ahlinya R. Thanenthiran?

Hindraf dilihat semakin berani menunjukkan belang mereka. Sikap mereka yang biadab menjelikkan sesiapa sahaja yang melihatnya.

Sedarlah Hindraf di bumi mana anda berpijak sekarang.