Tuesday, September 16, 2008

PENAHANAN TERESA KOK WAJAR

Gambar: http://www.masterdedah.com/ dan
http://syahrilkadir.wordpress.com/2008/09/03/dap-bantah-papan-tanda-guna-huruf-jawi/


Penahanan Teresa Kok dikaitkan dengan isu melarang azan dilaungkan di masjid dan surau di sekitar Kota Damansara, Sri Serdang dan Puchong Jaya serta menggantikan tulisan jawi pada papan tanda nama jalan dengan tulis Tamil, Cina dan Inggeris.

&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*

Mustika: Jangan dipertikaikan lagi isu penahanan Teresa Kok ini. Sebelum ini kita digemparkan dengan dakwaan orang Cina bahawaDatuk Ahmad Ismail telah menyentuh sensitiviti mereka dan beria-ia menyarankan supaya Datuk Ahmad Ismail di kenakan tindakan yang sewajarnya padahal Ahmad Ismail bukannya menghina kaum Cina pun..... Bila kes Teresa dibawa ke ISA ramai pulak yang bantah tanpa usul periksa. Setidak-tidaknya dapatkan dulu penjelasan dari pihak berwajib dan teliti dulu dakwaan ke atas Teresa sebelum melenting tak tentu pasal.
http://www.masterdedah.com/

TAJUK: TRIP TO TAIWAN

BRING ON "Katak" To Bang Nuar.
Do or Die Mission or Malu Mission.

&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*&*

Mustika: Membazir je duit pegi sana tak dapat hasil... Takpelah korang ada "sponsor luar".BETUL KE?

http://www.masterdedah.com/

TAJUK: PERGILAH KAU WAHAI ZAID IBRAHIM

Zaid Ibrahim letak jawatan bukan kerana berbalah tentang ISA. Sebab utama ialah kerana Zaid Ibrahim kalah bertanding Ketua UMNO Bahagian Kota Bharu kepada Datuk Fatmi. Mana nak letak muka seorang menteri kalah dan tidak cukup pencalonan untuk lawan Ketua Bahagian. Demi menjaga maruah, Zaid kena tunggu masa sesuai untuk letak jawatan dalam cara yang nampak bermaruah dan glamour. ISA dijadikan alasan Zaid. Bila Zaid buat begitu, orang akan anggap Zaid sebagai hero. Kalangan peguam akan sanjung Zaid sebagai seorang yang berani dan berpendirian. Zaid kalau terus jadi menteri pun, dia tak yakin sama ada akan kekal atau tidak di zaman Najib. Sudah tentu melawan Datuk Fatmi yang merupakan bekas SU Politik Najib seolah melawan Najib di Kota Bharu. Lebih baik berhenti dari digugurkan. Pergilah kau wahai Zaid. Pintu terbuka luas untukmu.

MUSTIKA: BETUL KE BEGITU? TAK SANGKA PULAK

APA KATA......

http://depa-kata.blogspot.com/

DENGAR, APA KATA PAK LAH...

"Orang kita cepat sangat terkejut, tergempar, cepat sangat kelam-kabut tentang soal pertukaran kerajaan. Ketepikan semua perkara begini.

"Beri perhatian kepada perkara yang mendatangkan manfaat serta kebaikan dan bukan sembang kosong yang tidak beri manfaat.

"Kita suka sangat berhujah dan bersembang tentang perkara ini (pertukaran kerajaan). Perkara ini tidak akan berlaku,"


DENGAR, APA KATA ANWAR...

"Kita sudah ada jumlah (wakil BN yang akan melompat kepada Pakatan), dan kita telah bersedia. Hari ini 16 September, esok 17 September, kita bersedia membentuk kerajaan."

"Petang tadi (semalam), (ahli parlimen DAP) Anthony Loke, (ahli parlimen PKR) Johari (Abdul) telah pergi ke Putrjaya, hantar surat untuk berjumpa segera dengan perdana menteri sebab kita mahukan perubahan aman dan tenteram."

APA KATA MUSTIKA...


"TAK JADI APA-APA"