Thursday, October 09, 2008

TERESA SAMAN UTUSAN RM30 JUTA

BERITA HARIAN ONLINE (09/10/08)

KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Seputeh, Teresa Kok Suh Sim hari ini memfailkan saman RM30 juta terhadap Utusan Melayu (M) Bhd dan editornya berhubung satu artikel yang didakwanya memfitnah beliau.

Saman itu difailkan di pejabat Pendaftar Mahkamah Tinggi Sivil di Kompleks Mahkamah Jalan Duta di sini menerusi syarikat guaman S N Nair & Partner.

Dalam kenyataan tuntutannya, Kok yang juga Ahli Exco Selangor, mendakwa artikel bertajuk “Azan, Jawi, Jais, UiTM dan ba-alif-ba-ya”, yang disiarkan oleh akhbar syarikat itu pada 1 September lalu yang membawa maksud beliau seorang yang tidak boleh dipercayai, ahli politik yang jahat, bersikap perkauman dan anti-Islam.

Kok, 44, berkata artikel itu disiarkan semula dan diedar di seluruh Malaysia dan dunia menerusi perkhidmatan online Utusan, dan akibatnya, reputasi dan kewibawaan beliau tercemar di dalam negeri dan di peringkat antarabangsa.

Pada 15 September lalu, Kok menuntut supaya akhbar itu menarik balik dan memohon maaf tetapi tidak diendahkan. - Bernama

______________________________________________________________________

DIA DAH TAK DAK DUIT KOT........ YELAH NAK BAYAR PENGAWAL KESELAMATAN LAGI MESTI BANYAK NAK PAKAI DUIT, TU YANG DIA SAMAN UTUSAN KOT...... HEHEHEHEHEHE

SUDAH-SUDAH LAH TU TERESA..........

1 comment:

Anonymous said...

Kes yang kau nak pinggirkan tulisan Jawi tu bagaimana? sedap-sedap saja perlekeh hak Melayu, mana boleh begitu, kita kan bangsa Malaysia.