Monday, August 03, 2009

PENYEBARAN VIDEO PALSU: PERCUBAAN UNTUK MENJATUHKAN SPRM GAGAL!

Sejak dua menjak ini, kecoh mengenai video yang tersebar luas di dalam youtube mengenai gambaran sebenar Teoh ketika disoal siasat oleh SPRM. Video tersebut kononnya menggambarkan seorang lelaki yang didakwa penyebar video tersebut sebagai Teoh diseksa, disepak dan diteranjang oleh sekumpulan lelaki di dalam sebuah pejabat.

Terus terang Mustika katakan, Mustika langsung tak percaya dengan niat jahat segelintir manusia yang membuat onar sebegini. Masakan tidak, di dalam video tersebut yang Mustika percaya di rakam dengan menggunakan telefon bimbit, lelaki yang didakwa Teoh itu memakai baju kemeja putih dan berseluar hitam sedangkan ketika mayat mendiang ditemui, mendiang memakai seluar putih dan baju warna/ jaket warna hitam. takkan lah SPRM sempat tukar bajunya?

Bagi menutup kes salah laku mahupun penglibatan pemimpin pembangkang dari diketahui umum, inilah hasilnya (video palsu). Mereka ingin mengaburi mata kita (rakyat) dan menutup kesalahan mereka dengan menimbulkan kes yang direka-reka (SPRM membunuh!). Apa motif SPRM nak bunuh saksi penting dalam kes ini melainkan orang yang disiasat yang takut rahsianya terbongkar itulah akan merasakan kematian Teoh akan mententeramkan jiwa mereka. Mungkin cerita yang dicipta pembangkang nampak sempurna di mata rakyat, namun sudah nampak sedikit cacatnya. Pemimpin pembangkang ibarat berada di dalam karung plastik yang disambar api. Sedikit demi sedikit, plastik ini akan cair. Begitulah juga dengan nasib mereka yang mencipta cerita palsu sebegini. Sedikit demi sedikit, kebenaran akan terserlah. Masa tu nak lari pun dah tak boleh. Bersedialah menghadapi kenyataan!

Kata pepatah, bangkai gajah mana boleh ditutup dengan sehelai daun.......... Sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga!

No comments: