Monday, July 20, 2009

HENTIKAN TUDUHAN TIDAK BERASAS TERHADAP SPRM

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia menerima pelbagai tohmahan dan fitnah yang Mustika anggap keterlaluan. Ini ekoran kematian Teoh Beng Hock, setiausaha politik anggota exco kerajaan Selangor yang didakwa pembangkang sebagai satu konspirasi politik kerajaan Malaysia.

Pada pendapat Mustika, selagi siasatan terhadap SPRM belum lagi selesai, selagi itulah kita tidak boleh membuat sebarang andaian mengenai kes ini. Sikap penyokong pembangkang yang amat ketara sehingga sanggup menganjurkan pelbagai demonstrasi bantahan dan mebuat pelbagai desakan yang melampau.

Terbaru, dikhabarkan Anwar Ibrahim akan menjelajah seluruh Malaysia untuk meraih sokongan bagi menuntut bela ke atas kematian Teoh. Ini Mustika andaikan sebagai perilaku terlampau Anwar Ibrahim yang tidak habis-habis meniupkan sentimen perkauman dan juga api kemarahan rakyat sehingga keyakinan rakyat menjadi goyah dek kerana penangan Anwar yang ingin melihat negara kucar kacir sekali lagi seperti apa yang berlaku lebih 10 tahun lalu, iaitu ketika dia berhadapan dengan tuduhan liwat. Anwar mendabik dada dengan angkuhnya kerana rakyat terperdaya.

Apa yang Mustika dapat simpulkan di sini, Anwar cuba menyelimutkan diri dari dakwaan kes liwatnya di sebalik kes kematian Teoh. Tidak mustahil jika Teoh dijadikan korban untuk menutup pandangan rakyat dan orang ramai dari kes liwat Anwar.......

Nasihat mustika kepada orang ramai............... JANGAN TERPEDAYA DENGAN KATA-KATA MANUSIA LIDAH BERCABANG SEPERTI ANWAR IBRAHIM..... kita tunggu siasatan kes selesai.....jangan tergopoh-gapah mengambil tindakan sendiri. Demonstrasi jalanan dan perhimpunan haram tidak mampu menyelesaikan apa-apa masalah. FIKIR-FIKIRKANLAH

2 comments:

Anonymous said...

Betul.betul...betulll..

_______________________
View Profile: Rantong™

mustikacitra-indah said...

rantong......

betul 3x