Tuesday, May 04, 2010

CUBAAN MENJATUHKAN KREDIBILITI PDRM


Pakatan Rakyat sekarang tengah sibuk ber'pesta' dengan fitnah dan omongan yang tidak berasas. Masakan tidak, mereka (terutama Tian Chua, Karpal Singh) sedang berusaha untuk menjadikan POLIS DIRAJA MALAYSIA sebagai subjek untuk dipersalahkan dalam kes kematian Adik Aminulrasyid.

Sebenarnya tujuan mereka adalah untuk memburuk-burukkan imej polis sahaja dan bukannya membela keluarga adik amirulrashid. Sudah menjadi stail pembangkang yang akan mengeksploitasi semua isu asal menguntungkan mereka. Ada faktor yang mendorong Pakatan Rakyat bangun kononnya untuk 'membela nasib' mangsa dan keluarganya. Pertama, ia boleh dijadikan modal untuk Pilihanraya akan datang (sebab pakatan rakyat tidak pernah mempunyai isu kukuh, hanya sekadar fitnah dan kata-kata dusta semata-mata), dan yang kedua, ia boleh dijadikan isu yang boleh diperbesarkan untuk dijadikan 'benteng' sebagai usaha mereka menutup pandangan umum terhadap kes liwat Anwar Aljuburi.
Persoalannya mengapa Tian Chua sibuk sibuk nak mengadakan demonstrasi sedangkan Ketua Polis Negara Negara sudah pun memberi jaminan untuk menjalankan siasatan secara telus dan adil. Jika benar anggota polis yang melepaskan tembakan tersebut bersalah atas dasar cuai semasa jalankan tugas, dia pasti akan dikenakan tindakan.
Namun tindakan beberapa pemimpin Pakatan Rakyat ini dilihat sangat keterlaluan. Biarlah PDRM yang buat kerja. Jangan lah diganggu kerja polis.

No comments: