Wednesday, August 13, 2008

KENAPA KHALID KALUT?


oleh: Pewaris Melayu

Sakit hatinya saya apabila membaca Utusan Malaysia hari ini pada artikel bertajuk MB akui kerajaan negeri tiada hak. Kenapa si Khalid Ibrahim ni beria-ria sangat nak mempertahankan ideanya untuk membenarkan 10% pelajar bukan bumiputera ke dalam Uitm?

Berikut pandangan penulis:

1) Tahniah kepada pengundi Melayu kerana mengundi PKR pada PRU12 yang lepas.

2) Ini merupakan siri membalas jasa kepada pengundi Melayu selepas projek Kandang Babi Mega Teressa Kok.

3) Kerajaan PKR nampak sangat kerajaan boneka.
Khalid Ibrahim umpama lembu dicucuk hidung, boleh ditarik kesana dan kemari, lembu yang digunakan apabila hanya membajak sawah sahaja. Lepas padi dituai, orang lain yang makan.

4) Khalid Ibrahim sememangnya bukan pejuang Melayu, bukanlah pejuang yang mempertahankan hak dan keistimewaaan Melayu, tetapi Khalid adalah pejuang kesamarataan sama seperti Lim Kit Siang and Co.

5) Nampak sangatlah Khalid Ibrahim ni gila kuasa.

6) Tahniah kepada pelajar Uitm yang terus menyokong PKR dan PR walaupun busuk apabila dihidu.

__________________________________________________
Ini pulak pandangan Mustika:
1) Khalid dicucuk hidung oleh DSAI. DSAI bersekongkol dengan Kit Siang. Tak hairanlah beliau mengeluarkan kenyataan sebegitu. Sebab kedua-dua pemimpin pembangkang inipun cakap je lebih.
2) PAS sudah hilang taringnya. Mereka sudah pekakkan telinga dan bisukan lidah. Takut dengan DSAI dan DAP
Mustika tidak mahu menyalahkan pengundi PRU yang lepas kerana mereka terpengaruh dan terpedaya dengan janji-janji manis yang ditabur oleh Pakatan Rakyat. Mustika harap kali ini pengundi di Permatang Pauh bijak menilai yang mana kaca yang mana intan. Jangan kesilapan lalu berulang kembali. Kepada pengundi Permatang Pauh, Mustika harap mereka fikir lah tentang masa depan anak cucu mereka, jangan silap membuat pilihan.

No comments: