Thursday, November 06, 2008

MP BATU GAJAH TAK RETI BAHASA

MP Batu Gajah (DAP) buat hal lagi. Tak cukup dengan menghentam dan mengherdik, MP ini boleh Mustika anggap sebagai biadap atau kurang ajar!Mustika rasakan beliau adalah golongan manusia yang tak reti bahasa.

Bayangkan kalau setiap hari buat hal, I think you (MP Batu Gajah) should not be there (Parliament). Buang masa saja, bernanah telinga boleh meletup gegendang telinga dengar MP ini merapu. Mata pula berpinar-pinar dan kabur tika MP ini bangun untuk "mohon penjelasan".

Mustika nasihatkan MP ini balik kampung tanam jagung lagi bagus. Dapat jugak hasil.

5 comments:

Desperado said...

Dia pun bidan terjun jugak lepas ADUN lama sebelum pilihanraya tu tarik diri...PASAL TU BENGONG!

PM said...

rasanya ahli parlimen mendapat buku panduan dan adab berpalimen sebelum mereka berpalimen. so speaker dewan xpayah nk ulang banyak kali

sumandak bayu said...

Salam Sis....

Sebenarnya PM ni paham bahasa dan teramat faham lagi bila kita guna bahasa Inggeris tapi dah kalo niat di hati nak buat hal macam tu la.....nak buat ape ni lah pilihan segelintir rakyat yang sentiasa nak tengok negara kita tak berapa aman...

AJIT said...

MP - MP berada di parlimen kerana ada sebab. Sebab tersebut adalah mereka telah dipilih oleh rakyat untuk mewakili suara atau pendapat rakyat berhubungan sebarang hal yang dibahaskan di parlimen.

Mengenai pendapat individu terhadap sesetengah MP, itu adalah hak masing masing.

Walaubagaimanapun,
Ke-releven-an seorang MP ada di parlimen itu, itu tidak wajar di pertikaikan kerana MP itu berada di parlimen kerana rakyat.

Dengan mengatakan bahawa MP Batu Gajah 'should not be there', ianya bersifat individualis.

If MP Batu Gajah 'should not be there' it is like Batu Gajah has never existed or there is no such place (with people) as Batu Gajah

mustikacitra-indah said...

kalau duduk dalam parlimen semata-mata nak cari salah orang lain buat pe?

nilah dia orang yang bodoh sombong. kalau salah, perbetulkan diri dulu sebelum perbetul orang lain. Betul tak?